APOMA - Výčepní zařízení, výčepní technika, chlazení, pípy, stojany, naražeče a vše pro Vaši příjemnou konzumaci piva a vína

DESATERO ZÁSAD DOBRÉHO HOSPODÁŘE OD FIRMY APOMA :

1. Výčep musí být čistý a uklizený, optimální teplota skladování piva je 5° až 10°C. Pravidelná sanitace je vizitkou dobrého hostinského a garancí pro hosty.

2. Než narazíte sud, propláchněte pivní vedení vodou a zkontrolujte narážecí hlavy a jejich těsnění.

3. Otevřete tlakovou láhev s hnacím plynem a zkontrolujte nastavení tlaku.

4. Při narážení sudu piva dbejte na to, aby byly naraženy ty sudy, které byly ve sklepě dříve a jsou uklidněny.

5. Sklenice pro výčep piva musí být nejprve zbaveny čistícím prostředkem zbytků pěny a mastnoty a teprve potom opláchnuty čistou vodou. Oplach vodou opakujeme ještě před čepováním. Každá nečistota a zejména mastnota sráží pěnu.

6. Pokud je příliš pěny, zkontrolujte teplotu piva a tlak hnacího plynu. Teplota při čepování má být 4°až 5°C, optimální teplota pro konzumaci je 6°až 8°C. Protitlak v sudu musí být takový, aby se ve vedení netvořily "pytle".

7. Využívejte a propagujte specifika českého piva: pěna má být smetanově hustá, bílá, ulpívající po napití na skle, bohatá pěna ve sklenici cca 3 cm. Dodržujte vždy, aby bylo podávané pivo ve sklenici označené značkou piva, názvem nebo logem. Mějte na paměti, že způsobem čepování piva ovlivníte charakter pěny, říz a chuťové přednosti českého piva.

8. Pokud ukončíme výčep piva, uzavřeme tlak do sudů. V chladném sklepě bráníme přesycení a případným nežádoucím únikům plynu.

9. Mřížku výparníku výčepního zařízení pravidelně čistíme kartáčem a tím získáváme jeho nejvyšší účinnosti.

10. Nezapomeňte, že jednou tlakovou lahví hnacího plynu v reservě si ušetříte hodně starostí, "pokud dojde" - zákazníci, kteří mají rozpito to jiště ocení.